Productierijpe Dacia Spring in beeld!

dacia spring

Dacia trekt later dit jaar het doek van zijn allereerste elektrische auto, de Spring. AutoWeek heeft een drietal patentschetsen van de definitieve productieversie opgedoken.

Dacia heeft momenteel een interessant motorengamma. Niet alleen levert het merk in ons land auto’s met de moderne TCe’s van Renault, ook staan er diverse modellen met een benzinemotor op de leveringslijst die ook overweg kunnen met lpg. Voor hybrides en plug-in hybrides hoef je momenteel niet aan te kloppen bij de Roemeense fabrikant en tot voor kort leek de komst van een volledig elektrische Dacia iets voor in de verre toekomst. Niets is echter minder waar. Tijdens wat de Autosalon van Genève dit jaar had moeten zijn, trok Dacia het doek van de Spring Concept. AutoWeek heeft een stel patentschetsen van de definitieve productieversie opgedoken.

In feite brengen deze patenttekeningen weinig groot nieuws met zich mee. De Spring Concept was immers al nagenoeg productierijp. De Spring lijkt het uiteindelijk zonder de skidplates-achtige elementen aan de voor- en achterzijde te moeten doen die wel op de concept-car waren te zien. Ook lijken de koplampen, die zich een verdieping onder de platte led-dagrijverlichting bevinden, iets eenvoudiger van opzet. Uiteraard is het mogelijk dat Dacia een uitvoering op de markt brengt waarbij deze wel meer lijken op die van de concept-car. Een opvallend verschil met de Spring Concept: de productieversie moet het zonder laadopening op het rechter voorscherm stellen. De compacte Roemeen heeft zijn laadopening net als zijn Renault-broer waarschijnlijk achter het logo op zijn snuit zitten. Of de reguliere ‘tankklep’ rechtsachter betekent dat er van de Spring ook een versie met een verbrandingsmotor beschikbaar komt, is niet duidelijk.

De Dacia Spring is in feite Dacia’s versie van de Renault City K-ZE die in China wordt verkocht, op zijn beurt de elektrische versie van de Kwid. De net geen 3,75 meter lange Spring Concept had een WLTP-bereik van 200 kilometer, al lichtte Dacia niet toe hoe groot het accupakket van de auto is. Ook hield het gegevens over de elektromotor nog onder de pet. De Renault City K-ZE waar deze Dacia zijn basis mee deelt, heeft een 26,8 kWh accupakket en heeft een 45 pk elektromotor die de voorwielen aandrijft. Overigens heeft de Dacia Spring naast de City K-ZE meer Chinese broertjes. Venucia verkoopt de kleine EV namelijk als e30 en ook Dongfeng heeft een eigen versie van de elektrische stadsrakker. In 2021 moet de compacte elektrische Dacia op de markt komen, al wordt de productieversie nog dit jaar gepresenteerd. Renault belooft dat het de goedkoopste elektrische auto van Europa wordt, dus dat klinkt veelbelovend.

Bron: Autoweek 

admin Autowereld, Dacia

Mondmasker verplicht in de garages vanaf zaterdag 11 juli 2020

mondmasker 2020

Winkelen kan vanaf zaterdag 11 juli niet meer zonder mondmasker. Ook in bioscopen, tijdens voorstellingen en in musea wordt een mondkapje verplicht. Daarmee wordt een maandenlange discussie over de (on)zin van mondmaskers plots beslecht. “Je voelde het momentum groeien, en nu was de tijd rijp”, zegt viroloog Marc Van Ranst.

Eerst was het compleet overbodig om een mondmasker te dragen, daarna was het een aanbeveling en nu is het toch een verplichting geworden. Donderdagavond heeft het Overlegcomité, met daarin de vertegenwoordigers van de verschillende regeringen in ons land, beslist om het dragen van een mondmasker te verplichten in winkels, winkelcentra, bioscopen, gebedshuizen, musea en bibliotheken.

Nu was dat enkel zo op het openbaar vervoer of bij het uitoefenen van een contactberoep, zoals kappers. De lijst kan nog veranderen, afhankelijk van de epidemiologische situatie in ons land. De horeca staat er niet op en dat zal ook zo blijven aangezien het bijzonder lastig is om te eten met een mondkapje op.

Druk groeide

De beslissing komt als een verrassing omdat die pas volgende week werd verwacht. Al hing ze al even in de lucht. De voorbije dagen werd de druk vanuit de wetenschappelijke wereld langzaam opgevoerd om zo’n verplichting in te voeren. De WHO, de Hoge Gezondheidsraad, virologen op nationale televisie: allemaal hamerden ze op de noodzaak van een verplichting.

“Voortschrijdend inzicht”, noemt viroloog Marc Van Ranst het, terwijl in de publieke opinie het idee heerst dat de politiek een bocht van 180 graden heeft gemaakt. Volgens premier Sophie Wilmès (MR) is daar niets van aan en heeft het Overlegcomité altijd het advies van de GEES gevolgd. “Het klopt dat we in ons vorige advies het dragen van een mondmasker in winkels sterk aanbevolen”, zegt Van Ranst. “We hadden gedacht dat zo’n aanbeveling zou volstaan. Niet dus. Je voelde het momentum groeien en nu was de tijd rijp. Er is steeds meer bewijs dat het coronavirus zich kan verspreiden via kleine deeltjes die in de lucht zweven. Mondmaskers zorgen voor minder van die druppeltjes en verminderen dus de virale lading in slecht verluchte ruimtes. Het duurde even vooraleer iedereen overtuigd was, maar nu is het dus zover.”

Overtreders gestraft

Vraag is wie de verplichting zal controleren en wat de gevolgen zijn voor wie dat niet doet. Wilmès benadrukt dat overtreders een strafrechtelijke sanctie riskeren. Wie nu het samenscholingsverbod met de voeten treedt, riskeert een boete van 250 euro. Winkels die de regels herhaaldelijk aan hun laars lappen zullen hun deuren moeten sluiten.

Bron: Nieuwsblad 

admin corona 2020

Dacia 15 jaar

 

 

Het zijn vaak de eenvoudigste dingen die er toe doen.

Dacia - 15 ans ça se fête

Dacia, al 15 jaar aan je zijde

 

Dacia Center Bredene – Group Vermeire Oostende

Dacia
Beste klant
, hebt je het ook gemerkt?
Het zijn vaak de eenvoudigste dingen die er toe doen. Zeker in deze bijzondere tijden worden we daar elke dag aan herinnerd. Precies daarom hebben we net als jij al 15 jaar lang oog voor wat echt belangrijk is. Bekijk snel deze korte video. Herken je jezelf hierin, dan heb je waarschijnlijk al gekozen om richting essentie te gaan, met Dacia!

Dacia - 15 ans ça se fête

WEDSTRIJD
Uitstel van de Duster Anniversary-wedstrijd
In maart hebben velen onder jullie deelgenomen aan onze wedstrijd die werd georganiseerd ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Dacia. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden waren we genoodzaakt deze met spijt te annuleren. Dit was slechts uitstel, want we zijn van plan om de 15de verjaardag van Dacia te vieren zoals het hoort. Daarom bieden we u opnieuw de mogelijkheid om de komende maanden een prachtig Dacia Duster Anniversary te winnen. Momenteel is het onmogelijk om hiervoor een specifieke datum mee te geven. Maar je kan hiervoor uiteraard een uitnodiging verwachten om zo je geluk opnieuw te beproeven.

De 15de verjaardag van Dacia,
betekent ook
Dacia

Een beperkte serie
Anniversary


Dacia
DACIA SOCIAL

.

.

.

.
Dacia
© Dacia 2020


Dacia. Al 15 jaar aan je zijde

Heb je het ook gemerkt?
Het zijn vaak de eenvoudigste dingen die er toe doen. Zeker in deze bijzondere tijden worden we daar elke dag aan herinnerd. Precies daarom hebben we net als jij al 15 jaar lang oog voor wat echt belangrijk is. Bekijk snel deze korte video. Herken je jezelf hierin, dan heb je waarschijnlijk al gekozen om richting essentie te gaan, met Dacia!

 

Wij zijn terug open vanaf 11 mei

dacia center bredene terug open

Beste klanten,

De garage is terug open vanaf 11 mei voor alle werkzaamheden en dit enkel op afspraak.

Wij zijn er helemaal klaar voor en alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen voor onze klanten en natuurlijk ook voor onze mecaniciens.

Wij vragen voor uzelf en onze gezondheid dat er slechts 1 persoon per wagen komt dit om de garage niet te overbelasten met veel volk.

Leg alvast uw papieren op de zetel en maak dat de wagen proper is vanbinnen en slechts 1 sleutel aan de sleutelhanger zou voor ons ideaal zijn.

Afspraken kunnen nu reeds gemaakt worden op 059 33 33 11 en dit van 09u tot 12u en van 14u tot 17u.

Heb je vragen ivb met de veiligheid kunt u altijd contact opnemen wij geven dan de nodige uitleg.

Hou het veilig en samen komen we erdoor.

Team Dacia Center Bredene

#samentegencorona #wijzijncoronavrij

Wij gaan binnenkort open

Veiligheidsmaatregelen voor het Corona virus bij Daciacenter Bredene

Beste klant,

De garage voorziet voor 5 – 6 en 7 mei de mogelijkheid voor de bandenwissel, neem hiervoor dringend contact op met de garage op het nummer 059 33 33 11.
Dit betreft enkel de wissel van de banden en geen onderhoudsnazicht of andere werkzaamheden.

Hopelijk kunnen we vanaf 11 mei opengaan zodat we terug onze normale werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Voor de werkzaamheden vanaf 11 mei kan je nu al bellen om een afspraak te maken, als we dan niet mogen opengaan dan verplaatsen we gewoon de afspraak.

We kijken er naar uit om al onze klanten terug te zien! Niet mee inzitten de garage is voorzien van alle veiligheidsmaatregelen om uw bezoek veilig te laten verlopen.

Hieronder een film van hoe de garage alle maatregelen volgt.